sunnuntai 5. toukokuuta 2013

#1 Ensimmäinen..

Hmm.. Tää ensimmäine postaus on aina tää vaikein. No, mutta siis nyt oon alkanut kirjottamaan blogia minun ja shettisruunani Onnin puuhailuista. Yritän joka päivä tänne jotakin kirjotella ja kuvia laittaa. :) Pistän myöhemmin postauksen jossa kerron itsestäni ja Onnista.

Nyt tän päivän tapahtumiin-> :

Tänään olin mun serkulla Sannalla yötä. Päätin lähteä aika ajoissa sieltä kotiin sillä halusin mennä moikkaamaan Onnia. Tapana mulla on tulla kotiin vasta iltamyöhään, joten tänään ylpeänä lähdin kotiin noin klo.15.30. Kotona söin vähän,vaihdoin vaatteet ja siitä melkeinpä heti lähdin jo tallille. Kotoa mukaan ponille otin 2suolakiveä, jotka sille pistän myöhemmin.

10minuutin ajomatkan jälkeen pääsin perille ja vein tavarat talliin. Hain valmiiksi Onnin suitset ja harjat käytävälle, jonka jälkeen hain ponin tarhasta. Siellä se iloisena tuli mua vastaan portille :) Onni on vähän ihmeissään, sillä sen seurana on 2 friisiläistä, jotka pomotttaa sitä lähes kokoajan. Onnia jopa vähän ehkä pelottaa. Mielummin se olisi tallin toisen shettiksen Maisan seurana, johon Onni on täysin rakastunut. 

Nyt takaisin asiaan.. siis menin hakemaan Onnin tarhasta ja mentiin tallia kohti. Ilma oli aika ikävä, joten en jaksanut harjata ulkona ponia. En muutenkaan hirveesti nauti tosta ulkona puunaamisesta:D Ponissa oli aika paljon harjattavaa, mutta pieni poni joten se meni nopeasti. Harjailin Onnia semmoset reilu 30min. 
Olen ostanut Onnille uudet suitset, jotka nyt sille laitoin. Ei meinannut poni oikein jaksaa pysyä paikoillaan kun säädin suitsia oikean kokoiseksi. Lopulta sain ne vihdoin ja viimein oikeaan kokoonsa, ja päästiin lähtemään kenttää kohti.

Kentällä pistin portin kiinni ja kameran penkille. Hyppäsin ponin selkään ja menin sillä selästä muutaman kierroksen käyntiä, sekä hiukan ravia. Olen jo niin iso Onnille, joten en sillä selästä tee oikein muuta, kuin kävelen sillointällöin hetken. Siispä muutaman kävelykierroksen jälkeen hyppäsin alas, irrotin ohjat suitsista ja päästin ponin irti kentälle. Muutama herkkupala taskussa ja raippa mukana. Alettiin ponin kanssa treenaamaan luoksetuloa ja seuraamista. Seuraamisen Onni osaa jo ennestään, mutta aina voi harjoitella lisää :)  Kaikki meni tosi hyvin !

Tallille alkoi tulla ihmisiä tekemään iltatallia. Me jatkettiin Onnin kanssa harjotuksia sillä välin. Suski tuli moikkaamaan kentälle meitä ja pisti ponin juoksemaan sitten muutaman kerran kentällä. Räpsäsin muutaman kuvan Onnista siinä samalla. Ei oikeen ponia huvittanut enää juosta. Nooh, eikun suitset takaisin päähän ja loppukäyntejä menemään. Talutin Onnia kentällä loppukäyntien ajan, jonka jälkeen otettiin muutama kuva lisää ja mentiin talliin.

Tallissa harjailin ponin taas hyvin, annoin sille vettä, ruokin sen ja pistin loimen päälle. Hetken istuskelin siinä lattialla Onnin kanssa, kun muut alkoivat tuoda hevosia sisään. Säätiedotus lupasi sadetta, joten sadeloimi olikin tarpeen, sillä Onni asustelee pihatossa. Iltajuttujen jälkeen vein Onnin kavereiden kanssa ulos ja taas räpsäsin muutaman kuvan. Sinne se jäi katsomaan kun Jippo-poni juoksenteli irti pihalla, kun oli päässyt karkuun :D

Lähdin takaisin talliin, putsasin harjat ja suitset ja vein tavarat pois. 
Pistän loppuun vielä muutaman kuvan päivästä. :)

 Puhdas poni..
















2 kommenttia:

  1. Oooi söpö poni! :)
    käy tsekkaa munki blogi jos kiinnostaa :)
    http://rebsulinlife.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Olethan asiallinen kommentoinnin suhteen, kiitos :)